ÚNMS SR začal tento rok s iniciatívou Next Generation poskytujúcou platformu pre študentov a mladých profesionálov, ktorí budú efektívne spolupracovať naprieč inštitúciami na národnej, ako aj medzinárodnej úrovni na spoločných riešeniach z oblasti technickej normalizácie. Aj vďaka finančnej podpore Nadácie Ministerstva hospodárstva Slovenskej republiky môže ÚNMS SR aktívne komunikovať, učiť a rozvíjať znalosti budúcich lídrov - expertov v oblasti technickej normalizácie.

Prvý ročník workshopu pre mladých profesionálov vo veku od 20 rokov do 35 rokov sa uskutočnil 20. apríla 2023 v priestoroch ÚNMS SR. Na workshope sa zúčastnilo 32 účastníkov s rôznym zameraním napr. inšpektori, projektanti, softvéroví inžinieri či zástupcovia orgánu verejnej moci. Spätná väzba na pilotný ročník bola zo strany účastníkov pozitívna. Zúčastnení prejavili záujem o prácu v národných technických komisiách, či už ako ich členovia alebo ako prizvaní hostia. 

Veríme, že účastníci odchádzali z workshopu s novými informáciami, o tom ako sa stať konkurencieschopnejší, prečo používať technické normy a kde si ich kúpiť. 

Kolegom z odboru technickej normalizácie sa potvrdilo, že o technickú normalizáciu je záujem zo strany mladých expertov.

YOUNG PROFESSIONALS WORKSHOP

YOUNG PROFESSIONALS WORKSHOP