STREDNÁ ODBORNÁ ŠKOLA V PRUSKOM ÚSPEŠNE OBHÁJILA TITUL EFEKTÍVNY POUŽÍVATEĽ MODELU CAF

Inovácie, neustále zlepšovanie a príprava kvalitných odborníkov pre poľnohospodárstvo, to sú priority Strednej odbornej školy v Pruskom, ktorá úspešne absolvovala  hodnotenie Externej spätnej väzby modelu CAF a obhájila titul Efektívny používateľ modelu CAF.

Stredná odborná škola v Pruskom sa ako prvá stredná odborná škola v Trenčianskom kraji rozhodla v roku 2020 implementovať nástroj komplexného manažérstva kvality – model CAF.  

Model CAF je už štvrtým rokom súčasťou riadenia a života školy a počas tohto obdobia vedenie a zamestnanci školy absolvovali dva implementačné cykly modelu CAF. V oboch prípadoch sa CAF tímu podarilo zhodnotiť silné stránky a oblasti na zlepšovanie v podobe samohodnotiacej správy a následne prijať akčný plán zlepšovania s rôznymi zlepšovacími aktivitami.

S cieľom preverenia napĺňania princípov výnimočnosti a zhodnotenia postupu implementácie modelu CAF požiadala Stredná odborná škola v Pruskom národného organizátora Externej spätnej väzby modelu CAF, Úrad pre normalizáciu, metrológiu a skúšobníctvo SR (ÚNMS SR) o zrealizovanie externej spätnej väzby. Výsledkom hodnotenia je opakované udelenie titulu Efektívny používateľ modelu CAF, ktorý je platný dva roky.

„Kvalita vo vzdelávaní je predpokladom úspešnej krajiny. Stredná odborná škola v Pruskom vníma neustále zlepšovanie ako nosnú ideu svojej existencie. Inovuje svoje študijné odbory podľa potrieb podnikateľov a profiluje žiakov počas celého štúdia. Načúvanie potrebám zúčastnených strán, tak z vonkajšieho prostredia, ako aj zvnútra, je zdrojom nápadov na zvyšovanie kvality organizácie a jej výstupov. Tento princíp si Stredná odborná škola v Pruskom 100 % osvojila. Úprimne sa z nich teším, gratulujem k obhájeniu titulu a želám veľa síl a odhodlania pri ďalšej práci.“

Titul riaditeľke školy Janke Fedorovej, odovzdala predsedníčka ÚNMS SR Katarína Surmíková Tatranská. 

K získanému oceneniu srdečne blahoželáme a prajeme veľa ďalších úspechov.