SPOLOČENSTVO TVORCOV MEDZINÁRODNÝCH NORIEM SA ZJEDNOCUJE S CIEĽOM RIEŠIŤ NALIEHAVÉ GLOBÁLNE VÝZVY NA VÝROČNOM ZASADNUTÍ ISO 2023

18. – 22. septembra 2023 sa v Brisbane v Austrálii koná Valné zhromaždenie ISO 2023 za účasti odborníkov z celého sveta v oblasti technickej normalizácie. Na najvýznamnejšie výročné stretnutie ISO organizované tento rok austrálskou normalizačnou organizáciou Standards Australia je prihlásených 8 000 účastníkov zo 148 krajín sveta.

Valného zhromaždenia ISO sa zúčastňuje aj slovenská delegácia, ÚNMS SR reprezentuje predsedníčka úradu Katarína Surmíková Tatranská, MBA a riaditeľ odboru technickej normalizácie Ing. Dušan Butaš.

Nosnou témou týždenného podujatia je „Napĺňanie globálnych potrieb“. Program rozvrhnutý do piatich dní ponúka viac ako 40 osobných, hybridných aj virtuálnych stretnutí a workshopov, ktoré sú okrem komunity ISO otvorené pre široké spektrum globálnych zainteresovaných strán z medzinárodných a regionálnych organizácií, súkromného sektora, občianskej spoločnosti, akademickej obce a mladých profesionálov, ktorí sa zaujímajú o technickú normalizáciu a chcú prispieť k jej úspešnému rozvoju. Účastníci spoločne skúmajú možné spôsoby riešenia globálnych výziev od umelej inteligencie a metaverzu, až po kybernetickú bezpečnosť a opatrenia v oblasti klímy a životného prostredia.