18. KONFERENCIA O KVALITE A SPOLOČENSKEJ ZODPOVEDNOSTI

Úrad pre normalizáciu, metrológiu a skúšobníctvo SR (ÚNMS SR) zorganizoval dňa 10. októbra 2023 už tradičnú konferenciu o kvalite a spoločenskej zodpovednosti.  18. ročník sa po zrušení obmedzení mohol opäť konať prezenčne, čo bolo pre všetkých zúčastnených prínosom, najmä vďaka možnosti osobného stretnutia, ktoré dalo priestor vytváraniu neformálnych partnerstiev.

Na konferencii odzneli výborne príspevky, ktorými prednášajúci vtiahli všetkých prítomných do tém, akými je napríklad životný cyklus zamestnanca vo verejnej správe alebo procesné riadenie a jeho implementácie na strednej odbornej škole.

Účastníci sa zároveň utvrdili v tom, že získaným titulom alebo certifikátom sa nič nekončí, že kvalita je naozaj nikdy nekončiacim procesom a každý vzniknutý problém je tu preto, aby sa riešil. Chyby nás predsa posúvajú vpred.

Ďalej na konferencii odznelo, ako veľmi je potrebné prepojiť výchovu a vzdelávanie vysokoškolských študentov s praxou. A tiež, že líderstvo výrazným spôsobom ovplyvňuje organizačnú kultúru organizácie. „Najlepšie vedenie je také, ktoré človek nepociťuje. Ľudia jednoducho kopírujú, čo vidia.“ Tomáš Baťa

Na konferencii dostali priestor aj zelené témy, predovšetkým ako sa to „zelení“ v Trenčianskom samosprávnom kraji, ktorý je lídrom v rebríčku transparentnosti samosprávnych krajov podľa Transparency International Slovakia.

Od zelenej župy sme následne prešli k zelenej kancelárii a dozvedeli sme sa viac o záväzku Kancelárie prezidentky SR stať sa do roku 2030 prvou klimaticky neutrálnou verejnou inštitúciou na Slovensku, čím stanovili skvelý príklad toho, ako má vyzerať moderná verejná inštitúcia.

Ďakujeme ešte raz všetkým prednášajúcim aj zúčastneným za ich osobný vklad, za vzájomné povzbudenie sa a posúvanie sa v oblasti kvality a spoločenskej zodpovednosti.

Pripájame jednotlivé príspevky, ktoré odzneli na 18. konferencii o kvalite a spoločenskej zodpovednosti: